UA-91433382-1

Lodali

Lodali

 Du behöver de bästa druvorna "- sa Giovanni Lodali 1939 -" eftersom vin är överallt här och alla vet om vin; Om du inte gör bra vin och du har inte gjort rätt val, går de och köper någon annanstans ".

 Historien om denna vingård erbjuder en vision om den hårda existensen i Langas kullar. Det är historien om Giovanni Lodali, en bonde och en bondebarn, som började göra vin till kunderna på sin lilla restaurang i Treiso, den enda som existerade i vad då var en liten by.

Efter kriget byggde Giovanni ett hus och stor källare, det var den period som skapade rötterna och hoppen på familjen Lodali, kopplad till Treiso.
År 1955 fick hans son Lorenzo ett examensbevis från den oenologiska skolan i Alba.
1958 producerade Lorenzo tillsammans med sin fru Rita sitt första vingårdsvall: Barbaresco och Barolo, affären gick bra och vinen såldes också utomlands.

1982 dog Lorenzo. Rita, med sin nyfödda son Walter, fann modet att fortsätta och bestämde sig för att fortsätta med projektet, med fokus på kvalitet och typiska egenskaper.
Walter, som i sin tur fick ett examensbevis från den oenologiska skolan i Alba, var en ännu yngre arvtagare till familjeföretaget. Redan involverad i vinvärlden tog han nytt liv, sköt och förbättrade terrängen i vingårdarna Bric Sant 'Ambrogio och Rocche dei Sette Fratelli. Han förnyade utrustningen i källarna, vilket gjorde vinproduktion och produktionsteknik perfekt

År 2005 producerade vingården Lorens, (Lorenzo i Piemonte dialekten) Barolo och Barbaresco reservvin, med utvalda druvor av de bästa åren från Bric San 't Ambrogio och Rocche dei Sette Fratelli vingårdar.
Giovanni, Lorenzo och Walter: tre generationer med sitt hjärta och rötter


NNi N    NN


Det finns inga produkter att visa i denna kategori.